Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

Bartın’daki Maden Ocağında Can kaybı 41’e Yükseldi

Son Güncelleme :

16 Ekim 2022 - 8:21

reklam
Bartın’daki Maden Ocağında Can kaybı 41’e Yükseldi
reklam

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında geçtiğimiz cuma akşam saatlerinde gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 41’e çıktı. 110 madencimizden 58’inin kurtarıldığı söyleniyor.

AFAD’ın hatalı paylaşımı tepki çekti

Patlamanın trafo kaynaklı olduğunu belirten İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), daha sonra bu tweetini kaldırdı.

Dünyadan başsağlığı mesajları;

Kazayla ilgili gelen başsağlığı mesajları;

ABD Ankara Büyükelçiliği;

“Bartın’da bir maden ocağında meydana gelen elim patlamada hayatını kaybedenlerden dolayı derin üzüntü duymaktayız. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz”

Rusya lideri Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev;

“Bu trajedide acınızı paylaşıyor size, kurbanların ailelerine ve yakınlarına, kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifalar diliyorum”

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif;

“Türkiye’nin Bartın ilinde bir kömür madeninde meydana gelen patlamada can kaybından derin üzüntü duyduğumuzu ifade ediyorum. Düşüncelerimiz ve dualarımız yaslı ailelerle ve Türk halkıyla. Hâlâ mahsur kalanların bir an önce kurtarılması dilerim”

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis;

“Türkiye’nin Bartın ilçesinde meydana gelen korkunç maden patlaması ve can kaybını duyunca üzüldük. Yunanistan, hayatta kalanların aranmasına yardım etmek için derhal yardım göndermeye hazır”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy,

“Bartın’ın Amasra ilçesinde maden patlamasının meydana geldiği haberini derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunuyorum, yaralananlara acil şifalar diliyorum”

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili;

“Türkiye’nin Bartın ilinde meydana gelen trajik kömür madeni kazası haberi derinden üzdü. Bu zor zamanda, düşüncelerimiz sevdiklerini kaybeden ailelerle, yaralılarla ve kurtarma ekipleriyle birlikte. Türk halkına ve hükümetine en içten taziye ve taziyelerimi sunarım”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge;

“Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı, mahsur kalanların bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz”

mesajlarını iletti.

http://ikinciyuyil.com.tr

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.