Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

BEYAZIT MEYDANINDAKİ ÇINARA BAŞKA BİR ÇINARIN ADI VERİLDİ.

Son Güncelleme :

30 Kasım 2022 - 12:07

reklam
BEYAZIT MEYDANINDAKİ ÇINARA BAŞKA BİR ÇINARIN ADI VERİLDİ.
reklam

Hüseyin Avni Dede’nin adı meydandaki çınar ağacına verildi.

İstanbul, Beyazıt’ta bulunan Sahaflar Çarşısı’nın girişindeki çınarın altında, 58 yıl boyunca, kendi şiir kitaplarının yanı sıra antika satan Hüseyin Avni Dede’nin ismi, yaz kış demeden altında satış yaptığı çınara verildi.

375 yıllık çınar ağacına Hüseyin Avni Dede’nin adı verildi.

1954 yılında Fatih’in Süleymaniye ilçesinde doğan Hüseyin Avni Dede Hüseyin Avni Dede, on yaşında Beyazıt girişindeki Sahaflar Çarşısı’nın girişinde bulunan çınar ağacının altında önce babası ile birlikte daha sonra kendisi antika eşyalar, kitaplar (şiir kitapları ve diğer) satmaya başladı.

Altmış yıla yaklaşan bu dönemde bir ara yerinden kaldırılmış ve gelen destek ve karara karşı tepkiler sonucunda tekrar eski yerine alınmıştı.
Meydanın simgesi olan Hüseyin Avni Dede durumdan memnuniyetini özellikle yaşarken bu durumu gördüğü için mutlu olduğunu söyledi.  Mektuplarının dahi bu çınarın adresine geldiğini, Mimar Sinan öğrencilerinin kendisine buraya bir gün heykelinin dikileceğini söylediklerini belirtti.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.