Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

BU KADAR MI GÜZEL OLUR BİR İNSAN…

Son Güncelleme :

31 Temmuz 2022 - 0:11

reklam
BU KADAR MI GÜZEL OLUR BİR İNSAN…
reklam

BİR İNSAN BU KADAR MI GÜZEL OLUR…

Bu kadar mı güzel olur bir insan, bu kadar mı güzel yazılır bu dizeler; ‘’Her sevincin her kederin/En ölümsüz sevgilerin/Sonsuz denen göklerin/Her şeyin bir sonu varsa/Ayrılıkların da sonu var/Bir gün çıkıp geleceksin/İçimde bir ümit var/Yeniden seveceksin.” diyordu İlhan İrem.

”Boş ver boş ver arkadaş başka bulursun/Bütün kalbin sevinçle neşeyle dolsun/En kötü günlerimiz hep böyle olsun/Mutluluklar bizimle elem yok olsun.”

İlhan İrem şarkılarını dinlerken yazıyorum bu yazıyı. Yetmişli yılları anımsadım. ilkokul öğretmenimiz şarkısını dinlemiş çok sevmiş bu nedenle müzik dersinde bu şarkıyı söyledik.

Siyah beyazdı televizyon. Gencecik bir delikanlı. Buğulu romantik bir ses. Onunla büyüdük, şarkılarını dinledik. Aşık olduk, terk ettik, terkedildik. O güzel günler de bir yere gitti onunla. Çocukluğumuz, ilk gençliğimiz ve romantizm de aldı başını gitti.

Kısa sayılacak bir yaşama bir dolu üretim, yazı, kitap sığdırdı. Duruşu, şiirleri, şarkıları, besteleri. Farklı bir yerden gelmiş, farklı bir yerde duruyor gibiydi. Çok genç gitti, çok erken gitti. böylece onunla birlikte bir dönem de gitti.

İlhan İrem instagramdan son paylaşımının altına not düşmüş…

”Tüm zamansızlıkları içinde sevginin…”

Yazdığı, bestelediği şarkılarında olduğu gibi, sazlıklardan havalandı, uzak diyarlara gitti.

Aşk şarkılarının boynu bükük biraz şimdi.

Şarkılarındaki gibi hissediyoruz yokluğunu. ”Senden ayrı günlerimi/Sana nasıl anlatsam ki/Mevsimsiz çiçekler gibi
Yarım kaldı inan ki/
Sensizliğin acısını/Sen nereden bileceksin/Sen hiç sensiz kalmadın ki/Mevsimleri saymadın ki…”

Özleyeceğiz kendisini çok.

Bu coğrafya çok güzel, bu coğrafya çok özel. Şarkılarında yaşayacak anılar, anılarımızda şarkıları yaşayacak. Bu yüzden söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü buğulu sesiyle, sevgiye bakışıyla, sevgiyi anlatışıyla kalbimizde özel bir yere oturmuştu. Çok genç çok verimli çağında aldı başını gitti. bu yüzden aşk şarkılarının boynu bükük, notalar ağlamaklı kaldı. ”O güzel insanlar o güzel atlara binip gittiler.”

Bu ülkenin güzel insanları var.
Bu ülkenin güzel insanları çok.

Anısına saygıyla…

Nurhan Özgel

https://ikinciyuzyil.com.tr

 

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.