Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

DOĞAL TAŞLAR VE BİZ…

Son Güncelleme :

06 Kasım 2022 - 9:15

reklam
DOĞAL TAŞLAR VE BİZ…
reklam

DOĞAL TAŞLAR VE BİZ…

Dünyanın sırlarını saklayan, evrenin armağanı olan doğal taşlar, barındırdıkları enerjiyle doğanın dengesini ve uyumunu koruyor…

Kadıköy’e her gidişimde mutlaka Taş Sandığı’na uğrarım. birbirinden güzel renk renk taşlar her zaman cezbetmiştir beni. Ama benim favorim ametist… Sevdiklerime mutlaka bir Ametist taşı hediye etmişimdir. Önce kendime tabi…

Neden bu değerli taş merakı bilmiyorum, belki de hiçbir şeyin imitasyonunu sevmediğim içindir. Aslan burcunun özelliği… Kim bilir…

Plastik çiçekler, hayır. Kuru çiçekler de… Hem Feng Shui’ye de aykırıymış…

Doğal taşlar, metomorfizma ile minerallerin genellikle birbirlerinin altında hareket eden tektonik plakalar tarafından yüksek basınç ve ısı altında uygun sürede bir araya gelip dönüşmesiyle oluşur. Eski zamanlarda dahi korunma, iyileşme, enerji yükseltme topraklama, çakra güçlendirmede kullanılmıştır.

Ruhsal benlikle bağlantı kurmak için etraftaki enerji güçlerini harekete geçirip, güneşin, ayın ve okyanusların iyileştirici enerjileriyle fiziksel temas sağlar.

Zihnimiz, bedenimiz ve ruhumuza uygun taşların hangi taş uygun;

Ametist;

Doğal taşlar

Favorim Ametist taşı en güçlü ve koruyucu doğal taşlardandır. Başak, Oğlak, Yay, Kova ve Balık burcu, üçüncü göz ve taç çakrası ile uyumludur.

Göz alıcı rengiyle koruyucu gücü yüksek olan bu taş; iç huzur ve şifa, olumlu dönüşüm, strese karşı etkili olup, motivasyonu yükseltmeye yardımcıdır. Öfke, korku ve endişeyi önler. Uykusuzluğa karşı önerilir.

Pembe Kuvars;

Doğal taşlar

Akrep burcu ve kalp çakrası ile uyumludur. Mutluluğu çeker. Romantik aşk, şefkat ve koşulsuz sevgi ile güçlü bir şekilde bağlantılıdır, Her türlü ilişkiyi derinleştirmede güçlü bir taştır.

 

 

 

 

Selenit;

Doğal taşlar

Mineral alçıtaşının kristal bir çeşidi olan bu taş, Boğa burcu ve taç çakra ile uyumludur.  Tırnakla kolayca çizilebilen çok yumuşak bir mineraldir. Su ile temas etmemelidir.

Zihnin netliğini sağlar. Kişinin benliği ve çevresi hakkındaki farkındalığını artırır. Derin huzur aşılayan sakinleştirici bir taştır. Yargılamaya ve iç görüye yardımcı olur. Karışıklığı giderir ve büyük resmi görmeye yardımcıdır.

Sitrin (Para);

Doğal taşlar

Koç, İkizler, Aslan, Terazi burçları ve sakral çakra, Solar Pleksus çakrası ve taç çakra ile uyumludur. Yaşamın her seviyesine enerji verir. Çakraları temizler. Sezgiyi açar. Para, bolluk taşı olarak bilinir. Zenginlik, refah ve başarıyı çeker. Sevinç,  zevk ve coşku verir. Öz saygıyı ve kendine güveni artırır. Zekayı güçlendirerek beyni uyarır. Motivasyonu artırır. Yaratıcılığı harekete geçirir ve kendini ifade etmeyi teşvik eder. Konsantrasyonu artırır ve zihni canlandırır. Depresyonu, korkuları ve fobileri serbest bırakır ve duygusal dengeleme sağlar.

Sodalit;

Doğal taşlar

Yay burcu,  boğaz çakra, alın çakra ile uyumludur. Zihne düzen ve dinginlik getirir. Duygusal denge sağlar ve panik atakları yatıştırır Duyguların sözlü olarak ifade edilmesini, rasyonel düşünceyi, nesnelliği, gerçeği ve sezgiyi teşvik eder. Benlik saygısı, kendini kabul etmeyi pekiştirir ve kendine güveni artırır. Metabolizmayı dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir Uykusuzluğun önlenmesine yardımcıdır. Önemli bir kararın eşiğinde yol gösterici olarak da kullanılabilir.

Şungit (Yaşam);

doğal taşlar

Akrep ve Oğlak burcu,  Solar Plexus, üçüncü göz ve taç çakra ile uyumludur.

Toprak, hava ve etraftaki diğer zararlı toksinler ve elektromanyetik frekanslardan koruyan mükemmel bir topraklama taşıdır. Yüksek titreşimi, kozmik bilgeliği ve karmik dersleri daha iyi bütünleştirmede yardımcıdır. Şungit güçlü bir temizleyicidir ve enerjiyi tüketen şeyleri uzaklaştırır. Daha fazlasını öğrenmeyi ve yapmayı teşvik eder. Vücuda, zihne ve ruha enerji verir. Negatif enerjiyi pozitif enerjiye dönüştürür. Yorgun gözleri yatıştırır.

Turkuaz (Firuze);

Doğal taşlar

Yay, Akrep, Kova, Balık burçlarıyla, boğaz çakra, kalp çakra, alın çakra ile uyumludur. Arınma taşıdır. Negatif enerjiyi dağıtır. Dış etkenlere ve negatif enerjiye karşı korur. Çakraları dengeler ve hizalar. Ruh hali değişimlerini dengeler. İç huzuru aşılar.

Depresyon ve yorgunluğa iyi gelir, panik atakları önler. Kendini gerçekleştirmeyi teşvik eder. Özellikle yaratıcı problem çözmeye yardımcı olur. Arkadaşlığın sembolüdür ve romantik aşkı uyarır. Fiziksel sağlığı da koruduğu söylenir.

Turmalin;

Doğal taşlar

Oğlak, Başak, Terazi burçlarıyla ve kök çakra ile uyumlu bir kristal silkat mineralidir. Doğada siyah, yeşil, pembe gibi farklı renklerde bulunabilir.

Siyah turmalin taşı, olumsuzluklardan korur ve uzaklaştırır. Kendini ve başkalarını anlamada yardımcı olur. Güveni artırır. Korkuyu azaltır. İlham, şefkat, hoşgörü ve refahı çeker. Beynin sağ-sol tarafını dengeler. Gerginliği serbest bırakarak spinal ayarlamalar için yardımcı olur. Vücuttaki erkek-dişi enerjiyi dengeler. Enerjiyi artırır ve tıkanıklıkları giderir.

Yakutlu Zoisit (Anyolit);

doğal taşlar

Koç burcu ve kök çakra, kalp çakra ile uyumludur. Zihnin yeteneklerine erişmeyi ve kullanmayı sağlar. Yüksek enerjili bir bilinç durumu yaratır. Kişiliğin farkındalığını arttırır.

Neşe, doğallık, kahkaha ve cesaret aşılar. Yaşama tutku ve lezzet getirir. Cinsel aktiviteyi artırır, iktidarsızlığı azaltır. Kan dolaşımını ve kalitesini ve kalp rahatsızlıklarını iyileştirir.

Yeşim (Jade);

Doğal taşlar

Koç, Boğa, İkizler, Terazi burçları ve kalp çakra ile uyumludur. Huzur ve saflığın sembolüdür. Bilgeliği ifade eder. Kullanıcılarını zarardan korur ve uyum sağlar. Olumsuz düşünceleri serbest bırakarak zihni rahatlatır. Duyusal rahatlatıcıdır. Rüyaların hatırlanmasına destek olur. Toksinleri uzaklaştırır, iskelet ve hücresel sistemleri yeniden bağlar. Dikişleri iyileştirir. Bolluk ve bereket getirdiğine inanılır.

Yıldız (Goldstone);

doğal taşlar

Yay burcu,  kalp çakra, taç çakra ile uyumlu olan bu taş simleri ve ışıltılı yansıması ile kendine hayran bırakır. İnsanların ürettiği bir taştır. Mavi ve altın sarısı renklerde de olabilir. Işıltısı, içerisindeki kobalt veya manganezden kaynaklanmaktadır. Enerji, cesaret ve olumlu bir tutum oluşturur. Gerginliği azaltır, canlılığı teşvik eder.

Akik (Agat);

Nadir rastlanan Akik (Agat) taşı kolye, bileklik, küpe, yüzük ve farklı dekoratif aksesuarlar için kullanılmaktadır. Renkleri ihtişamlı, kristalize bir taştır.

Enerji temizliği

Doğal taşlar bulunduğu yerin veya ona dokunan kişilerin enerjisini hapseder. Bu nedenle satın alındığında enerji sıfırlaması yapmak gereklidir. Akan bir suda veya deniz veya bir gölde yıkanabilir. (Tuzlu sudan etkilenmediğinden emin olmalısınız.) Daha sonra temiz bir içme suyu ile durulanmalıdır. Toprağa gömebilirsiniz (24 saat boyunca toprakta kalmalı) veya ay ışığında bir gece bekleterek ay enerjisi ile de nötrleyebilirsiniz.

Bindik bir alamete, gideriz kıyamete derken işimiz taşlara mı kaldı ne….

Sevgiler…

https://ikinciyuzyil.com.tr

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.