Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

EHLİYET YENİLEME SÜRESİ UZATILDI

Son Güncelleme :

22 Ekim 2022 - 7:09

reklam
EHLİYET YENİLEME SÜRESİ UZATILDI
reklam

 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresi 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldı.

Daha önce değiştirme süresi 31 Aralık 2022 olarak belirlenen,  Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016’da yürürlüğe giren geçici 10’uncu maddesi uyarınca eski tip sürücü belgelerinin değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması ve bu sürenin İçişleri Bakanlığı’nca uzatılabileceği belirtildi.

Salgın nedeniyle değiştirme işlemlerinin tamamlanamaması  ve nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresi 31 Aralık 2022’den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldı.

Ehliyet bilgilerinin, yeni nesil çipli kimliklere yüklenebilecek olması,  özellikle son dönemde yenileme zamanının daralması sonucunda randevu almada yoğunluk yaşanıyordu. Vatandaşların çoğu bağlı oldukları ilçe nüfus müdürlüklerinde randevu bulamadıkları için diğer ilçe müdürlüklerine de başvurmaya başlamıştı.

İlk kez 2016 tarihinde verilmeye başlanan yeni ehliyetler için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü daha önce ehliyet yenileme süresini 31 Aralık 2020 olarak duyurduğu tarih yoğunluk nedeniyle son tarihi 31 Aralık 2022 olarak belirlendiğini duyurdu.

Yeni kimlik kartları on yıl süre ile geçerli olacak. Kimlik yenileme işlemleri 2023 yılına kadar devam edecek.

Her iki belgenin değişimi için randevu alınması gerekiyor. Alo 199 veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden oluşturulan randevularda gerekli evraklar tamamlandıktan sonra ilgili nüfus müdürlüğünde yapılan işlem sonrası kısa süre içinde kimlik veya ehliyetler adrese gönderimi yapılmaktadır.

Kimlik ve ehliyet bilgilerini birleştirme işlemi

Çipli kimlikler ve ehliyetlerin tek kart içerisinde hizmet vermesi amacıyla, yine Nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak chipli kimlik kartlarına yükleme işlemi sonrası tek belge kullanma olanağı sağlanacak. Bu işlem zorunlu değil.

https://ikinciyuzyil.com.tr

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.