Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

Erdoğan’dan ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Kavala açıklaması: Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu

Son Güncelleme :

28 Nisan 2022 - 0:09

reklam
Erdoğan’dan ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Kavala açıklaması: Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarına ilişkin verilen mahkeme kararı hakkındaki eleştirilere sert cevap vererek, “En son bir zat ile ilgili verilen karar bazı çevreleri rahatsız etti. Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü.” dedi.

Hukukta adalete güveni tesis ederek, hizmetlerin kaliteli ve hızlı olmasını sağladık. Öyle ki herkes dünyada biz hukuk devletiyiz derken, onlara biz guguk devleti değiliz, bizde hukuk devletiyiz diyoruz. En son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam gezi olaylarının perde arkasıydı, koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi. Bu kararda belirli çevreleri ki, malum çevrelerdir rahatsız etti. Bütün başarı hikayelerini yazarken pek çok zorluk karşılaştık. Türkiye bu günlere dikensiz bir gül bahçesinde yürüyerek değil, adeta akrebin kıskancında yoğurularak geldi. Vesayet güçlerinden devlet içine çöreklenmiş çetelere ve pek çok yapının devrede olduğu sokak olaylarından terör örgütlerinin saldırılarına kadar sayısı badire atlattık. Dolmabahçe Camisi, o camide bira kutularıyla caminin içinde o oturan müptezeller, camiden buradaki makamımıza kadar kanallar açmak suretiyle, geldiler, ondan sonra gezicilerle beraber Taksim Meydanı’na yürüdüler. Onları özgürlükçü olarak savundular. Bu nasıl bir özgürlükçülük ki, bütün orada devlette ait otobüsleri yakıp yıkmaktan tutunda benim vatandaşlarımın dükkanlarına varıncaya kadar onları yakıp yıktılar. Bunlar mı özgürlükçü? İşte o geziciler orada kalıp, bunu çevre adına yaptılar, bu nasıl çevrecilik. Bu ülkede çevrecilik destanını bu ülkede biz yazdık. 5 milyon civarında fidan ağaç dikerek yaptık. Orada 12 tane ağacın bir başka yere nakline dediler ki, ağacı söküyorlar dediler. Bunların hayatı bu, akşam yalan, sabah yalan.” açıklamasında bulundu.

Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk, yargı var. Bu yargı kendi inandıklarını bildiklerini hakkın egemen olması için bu kararı verdiler, verecekler. Şimdi birçok yerden arayanlar var. Yurtdışına gittiğimiz zamanlarda da bize bazı telkinlerde bulunanlar oldu. Bizde onlara kusura bakmayın dedik. Bizim ülkemiz hukuk devleti dedik. Siz Avrupa’nın değişik ülkelerinde hukuk devleti olduğunuzu iddia ederek terör örgütünün sokaklarınızda boy göstermesine evet diyorsunuz.”

“27 Nisan bildirisiyle milli iradeyi zapturapt altına almak istediler. 367 garabetiyle Meclisin iradesini gasp etmeye çalıştılar. Siyasi suikastlarla Türkiye’yi kaosa sürüklemeye çalıştılar, uyduruk gazeteler kupürleri üzerinden partimizi kapatmaya çalıştılar. Ağaç ve çevre bahanesiyle başlattıkları bu olaylarla gençlerimizi aldattılar. 17-25 Aralık emniyet yargı girişimiyle seçilmiş hükûmeti alaşağı etmeye çalıştılar.

Çukur eylemleriyle, vatan topraklarını bölmeye kardeşlerimizi bizden koparmaya çalıştılar. 15 Temmuz ihanetiyle saldırılarını doğrudan canımıza kast etmeye ve darbe teşebbüsüne kadar götürdüler. Yıllardır besledikleri ne kadar yılan varsa hepsini üzerimize saldılar. Önce Allah’ın yardımı sonrasında aziz milletimizin ve memleket sevdalısı Sivil Toplum Kuruluşlarımızın sarsılmaz desteğiyle bütün bu saldırıları püskürtmeyi başardık. Bu süreçte aralarında yol arkadaşlarımızın da olduğu vatan evlatlarını şehitler verdik. Ama milletini iradesini sırtlanlara, akbabalara, çakallara ruhunu emperyalistlere satmış alçaklara çiğnetmedik. Bedel ödedik, çile çektik, zorluklara göğüs gerdik, siyasi şiddete maruz kaldık, tehdit edildik fakat milletimizin bize sandıkta verdiği kutlu emanete hiçbir zaman helal getirmedik. Daima sağlam ve dik durduk.

Meşruiyetten ve hukuktan bir an olsun ayrılmadık. İnsanları birbirine düşürmeye çalışanlar tüm kirli senaryolara her fırsatta kavga ve nefret siyasetini körükleyenlere rağmen, milletimizin tek bir ferdinin dahi burnunun kanamasına izin vermedik. Millet iradesini sokakla, silahla korkutarak esir almaya çalışanlarla ya sandıkta yada yargıda hesaplaştık. Şahsımıza yönelik pervasızlıkları affettik, fakat milletimizi ve milli iradeye hedef alan eylemleri asla sineye çekmedik. Atalarımız ‘kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz’ diyor. Bizde son 20 yılda maruz kaldığımız saldırıyı unutmadık unutmayacağız. Yıllar geçse de hiçbir zaman unutmayacağız. Bunu kin veya rövanşla yapmıyoruz. Milli iradeyi gasp etmeye çalışanlara Türkiye’yi o eski günlere döndürmeye çalışanlara karşı daima teyakkuz halinde olmak için bu duygularımızı canlı tutuyoruz. Her karışı şehit kanlarıyla yoğurulmuş, bu mübarek vatanı, ne teröristlere, ne terör desteklerine, ne emperyalistlerin içimizdeki taşeronlarına bırakmayacağız.” dedi…

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.