Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

Hrant Dink anıldı

Son Güncelleme :

20 Ocak 2023 - 20:52

reklam
Hrant Dink anıldı
reklam

Hrant Dink anıldı

19 Ocak 2007 günü gazete binasının önünde Ogün Samast tarafından öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, her yıl öldürüldüğü günde eski gazete binası önünde anılıyor.

Öldürülmesinden bu yana 16. yıl geçen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink anıldı.

Hrant Dink için Önce Balıklı Ermeni Mezarlığı’nda kabrinde anma töreni düzenlendi.

Pangaltı’da Sebat Apartmanı (Eski gazete binası) önünde tören yapıldı. Anma töreni burada da her yıl düzenli olarak yapılıyor.

Anmaya yüzlerce kişi katıldı. Dink ailesi ve Hrant’ın Arkadaşları platformu, Cumartesi İnsanları, HDP, CHP ve TİP milletvekilleri, EMEP ve Sol Parti yöneticileri ile Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin katılanlar arasındaydı.

Törende Hrant Dink’in çok sevdiği “Sarı Gelin” türküsü Türkçe ve Ermenice olarak çalındı ve binaya Dink’in fotoğrafı asıldı. Hrant’ın arkadaşlarından Bülent Aydın yaptığı konuşmada, adaletin henüz yerini bulmadığını belirtip, Halkın vicdanında mahkum olanlar mahkeme salonlarında temize çıkartılamaz” dedi.

Hrant Dink Agos gazetesinde öldürülmeden kısa süre önce sürekli tehdit altında yaşamayı tarif ettmiş ve son yazısına Güvencin Tedirginliği başlığını vermişti.

https://ikinciyuzyil.com.tr

 

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.