Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Açılan Siyasi Yasak Davasında Karar Çıktı

Son Güncelleme :

14 Aralık 2022 - 21:42

reklam
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Açılan Siyasi Yasak Davasında Karar Çıktı
reklam

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Açılan Siyasi Yasak Davasında Karar Çıktı.

Ekrem İmamoğlu

Mahkeme, Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

2019 yerel seçimlerinde  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğluna seçimlerin iptal edilmesi üzerine,  YSK üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle açılan davada karar çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesi nedeniyle yaptığı basın açıklamasında YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava sonucunda mahkeme Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesine karar verdi.  Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istiyor.

Bugün, İstanbul Anadolu Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi salonuna ilçe başkanları, avukatlar ve birçok gazeteci alınmadı ve davanın görüldüğü Anadolu Adliyesi’ne girişler kısıtlandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çağrısı ile binlerce yurttaş Saraçhane’de toplanarak  “Hak, hukuk, adalet” ve “Hükümet istifa sloganları” attılar.  İYİ Parti lideri Meral Akşener ve İmamoğlu açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “YSK üyelerine hakaret” iddiasıyla yargılandığı davada verilen karar nedeniyle Almanya ziyaretini iptal ederek İstanbul’a dönme kararı aldı.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada; “Şunu açıklıkla ifade edeyim, hukukun nasıl katledildiğini, bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını hepimiz görüyoruz” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkumiyet kararı ile ilgili olarak ”Saraçhaneye geçiyoruz. Zorbalık kararlılık, inanç ve cesareti artırır sadece! Sandıkta yenemediğiniz Ekrem İmamoğlu zorbalıklarınızla alt edemeyeceksiniz!” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız.” ifadesini kullandı.

Mahkeme kararı sonrası İmamoğlu, “Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor ” dedi.

CHP kaynakları, savunma avukatlarının kararı istinaf mahkemesine götüreceklerini, birinci derece mahkeme kararına onama gelmesi durumunda dosyanın Yargıtay’a gönderileceğini belirti.

https://ikinciyuzyil.com.tr

 

 

reklam

YORUM ALANI

cengiz tahsin 17 Aralık 2022 / 16:45 Yanıtla

IMAMOGLUNA VERILEN 2YIL 7 AY HAPIS CEZASI SIYASIDIR MESELE AHMAK MESELESI DEGILDIR YARGI SIYASI IKTIDARIL ELINDE BIR SOPA HALINE GELMISTIR ADALETIN OLMADIGI BIR YERDE HERKES SUCLUDUR VERILEN BU CEZA IMAMOGLUNUN ÖNUNU ACMIS CUMHURBASKANI ADAYI OLMA FIRSATINI YAKALAMISTIR BENIM CUMHURBASKANI ADAYIM IMAMOGLUDUR AKP KENDI KALESINE GOL ATMISTIR

https://telegra.ph/dijital-gozcu-12-09

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.