Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

İRAN’DA CEZAEVİNDE YANGIN…

Son Güncelleme :

16 Ekim 2022 - 9:07

reklam
İRAN’DA CEZAEVİNDE YANGIN…
reklam

İran’daki Evin Cezaevi’nde yangın: Siyasi tutukluların kaldığı cezaevinde silah ve alarm sesleri duyuluyor.

İran’da siyasi tutuklu ve protestocuların gönderildiği, tutuklulara kötü muamele yapılmasıyla bilinen Evin Cezaevi’nde yangın çıktı.

Cezaevinden alev ve dumanların yükseldiği, bölgeden gelen haberlerde patlama, silah ve alarm seslerinin duyulduğu yer alıyor.

İran’da büyük protestoların olduğu bir süreçte gerçekleşen yangında,  geçen ay 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltında ölmesinin ardından başlayan protestolarda, yetkililer Amini’nin sağlık sorunları nedeniyle öldüğünü belirtmiş, ancak aile kızlarının ahlak polisi tarafından dövülmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini söylemişti.  Protestolarda yüzlerce kişi gözaltına alındı ve Evin Cezaevi’ne gönderildi.

Siyasi tutukluların yanı sıra gazeteciler ve yabancı tutuklular da Evin Cezaevi’nde tutuluyor.

Devlet ajansları, tutukluların cezaevi binalarından depo olarak kullanılan bir  binayı ateşe verdiğini iddia etti. Resmi IRNA ajansı, yangının “çetelerin kaldığı” kısımda çıktığını yazarak, siyasi suçluların etkilenmemiş olabileceğini söyledi. Cezaevine çevik kuvvet polislerinin ve itfaiyenin girdiği, bazı kaynaklara göre de özel kuvvetlerin de bölgede hazır bulunduğunu açıkladı.

Kolluk kuvvetleri cezaevine giden sokakları erişime kapattı. Tutuklu yakınları cezaevi kapısında toplandı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, cezaevi idaresi tarafından tutukluların işkenceyle tehdit edilerek, süresiz tutukluluk ihtimali ile gözlerinin korkutulduğu, uzun sorgulama sürelerinin uygulandığı, tutuklulara yeterli sağlık hizmeti hakkı verilmediği açıklamasını yapmıştı.

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.