Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

İstanbul’daki Restoranlara Michelin Yıldızı

Son Güncelleme :

13 Ekim 2022 - 8:04

reklam
İstanbul’daki Restoranlara Michelin Yıldızı
reklam

Michelin Yıldızı ilk defa İstanbul’daki restoranlara verildi

Dün akşam İstanbul’da, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törende Michelin Rehberi’ne İstanbul’dan 53 restoran seçildi.

Rehber, dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden…

Bir restoranın en çok 3 Michelin yıldızı alabildiği törende;

  • Şişli’de yer alan Türk Fatih Tutak 2
  • Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranlarına ise 1 yıldız verildi.

Yıldızlar,  kullanılan malzemelerin kalitesi, tatların uyumu, pişirme tekniklerinin ustalığı, şefin karakterinin restorana yansıması, menüde zaman içinde istikrarlı bir başarı gösterilmesi gibi ölçütler dikkate alınarak veriliyor.

1 Yıldız: Çok iyi malzeme,-yüksek standart ve belirli bir istikrarda yemek pişiren restoranlara;

2 Yıldız: Şefin karakterinin ve niteliklerinin yemeklere yansıdığı restoranlara;

3 Yıldız: Yemek pişirme işini sanat haline dönüştürmüş şefler tarafından yönetilen restoranlara veriliyor.

Bomonti’deki Türk Fatih Tutak isimli restoran 2 yıldız aldı. Türk mutfağının lezzetleriyle, mevsimlere göre değişen tadım menüsünü ustalıkla müşterilerine sunan restoranın şefi Fatih Tutak, Michelin Yıldızlı Kopenhag’daki Noma ve Tokyo’daki Nihonryori Ryugin restoranlarında yetişti.

Seyahat edenlere, kolaylık sağlamak için, konum ve restoran bilgilerinin yer aldığı rehber ilk olarak 1900 yılında yayımlandı. Rehberi yayınlayan Fransız araba lastiği üreticisi Michelin şirketi, 1926 yılından itibaren restoranlara yıldız vermeye başladı.

Böylece rehberin yüksek yıldızlı restoranları , yolculuk etmeye değer yerler olarak nitelendirilerek verilen yıldızlar prestijli hale geldi.

Rehber, son yıllarda geliştirdiği iş modeli doğrultusunda  yeni bölgelere ve şehirlere açıldı.  Haziran 2022 tarihinde Dubai’de Ortadoğu’daki ilk rehber yayınlandı.

10 restorana Bib Gourmand ödülü

İstanbul’da bulunan, yemek ve fiyat kalite açısından değerlendirilen 10 restorana; yemek ve fiyat kalitesi açısından ilginç bir deneyim sunan restoranlara verilen Bib Gourmand ödülü verildi.

Neolokal 1 yıldız ve yine Michelin Rehberi tarafından verilen (sürdürülebilirliği temel alan restoranlara verilmeye başlanan) Yeşil Yıldız ödülünü aldı.

Gwendal Poullennec’in  (Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü) gecede yaptığı konuşmada, seçtikleri 53 restoranın kimlik ve gelenekleriyle gurur duyan ve fakat dünyaya da açık olan yetenekli mutfakların göz önünde bulundurulduğunu, şehrin uluslararası gurmeler için önemli bir gastronomi destinasyonu olduğunu düşündüklerini belirtti.

https://ikinciyuzyil.com.tr

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.