Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

Kanal İstanbul’da Proje İptali

Son Güncelleme :

27 Ağustos 2022 - 15:22

reklam
Kanal İstanbul’da Proje İptali
reklam

Kanal İstanbul projesinde   yurttaşların talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği yapıldığını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıkladı.  http://www.kanalistanbul.gov.tr

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konuya ilişkin olarak yaptığı açıklama şöyle;

“Kanal İstanbul Projesi’ni tabi ki iptal etmedik. İmar planları yürürlükte. Gurur projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Yapılan, vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçları neticesinde yeni bir imar uygulama değişikliği!” 

Projenin 1., 2, ve 3. etabı için hazırlanan planlarda bazı mülk sahiplerine projenin içinde yer alan araziler yerine değersiz araziler verilmişti.

Başka bir deyişle, plandan olumsuz etkilenen tapu sahipleri, projede yer alan emsal yerlerin parsel yönünden hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, konuyu İstanbul 14. İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Mahkeme, davacılara gönderdiği karar (19.08.2022) yazısında Kanal İstanbul projesinin imar planlarının iptal edildiği bilgisini paylaştı.

3194 sayılı Kanun’un 18.maddesi uyarınca;

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 04.07.2022 tarih ve E.4003041 sayılı Olur’u ile imar uygulamasına dahil bir kısım alanların uygulama sınırlarından çıkarılması,

Parselasyon planının tamamen değişmesi gerektiği

Dava konusu taşınmaza yönelik imar işleminin iptal olması nedeniyle

Dava konusunda karara yer olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

https://ikinciyuzyil.com.tr

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.