Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

KUZGUNCUK’TA SIRADIŞI BİR KADIN/SIRADIŞI BİR SANAT MERKEZİ

Son Güncelleme :

01 Şubat 2022 - 18:33

reklam
KUZGUNCUK’TA SIRADIŞI BİR KADIN/SIRADIŞI BİR SANAT MERKEZİ
reklam

HuginveMunin Kültür ve Sanat Platformu’nda Varol Özkoçak’ın Yaşam Sevinci (Kolaj ve Heykel) Sergisi

HuginveMunin Kültür ve Sanat Platformu’nda hem açılan sergiyi görmek ve hem de kültür merkezi hakkında bilgi almak için güneşli bir şubat günü Üsküdar Kuzguncuk yolunu tuttuk.

Sanat merkezi Aralık 2021 yılında faaliyete başlamış. Sergi ve Kuzguncuk’taki galeri görülmeye değer.

SEDEF ANTAY-HuginveMunin Kültür ve Sanat Platformu Kurucusu

Mekana ulaştığımızda, önce kültür merkezinin bulunduğu tarihi mekân ve platformun yetkilisi Sedef Antay’ın tasarladığı logo dikkatimizi çekti. İçeri girince sıcak bir karşılama ve ikram edilen çaylar eşliğinde keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

‘’Sanat Birleştirir’’ sloganıyla yola çıktık

Aralık 2021’de Kuzguncuk’ta açılan Huginvemunin Kültür ve Sanat platformunun kurucusu Sedef Antay, ”Sanat birleştirir” sloganından hareketle,  sergi ve çeşitli atölye çalışmalarının gerçekleşeceği bir yer düşlemiş ve hayata geçirmiş.

Sedef Antay Boğaziçi Ünv. mezunu, aynı zamanda fotoğraf sanatçısı, grafik tasarımcı ve ressam. Halen Cenk Doğusal Heykel Atölyesi’nde (Moda) heykel çalışmalarına devam ediyor.

Platform hakkında bize biraz bilgi verir misiniz?

Efsanedeki Hugin gibi aklını kullanan, Munin gibi tutku ve hayalleri takip edenlerin yeri olacak bir platformu hayata geçirdik. Bu hedef doğrultunda sanat ve bilginin paylaşılacağı bir alan yaratmak istedik.  https://tr.wikipedia.org/wiki/Hugin_ve_Munin

Tarihi mekana uygun, sade ve şık bir ortam yaratmak istedik.

Sedef Antay; Mekanın tadilat biraz vakit aldı.  Burası aynı zamanda insanların sıcak bir ortamda kitabını okuyabileceği, çalışabileceği bir yer olacak. Sergilerin yoğun olmadığı yaz sezonunda çocuklara yönelik atölye çalışmaları da yapılacak.

Sanat merkezinde alt katta sergi ve atölye çalışmalarının yapıldığı bir bölüm, üst katta ise yine sergiye ayrılan iki bölüm yer alıyor.

Varol Özkoçak’ın Yaşam Sevinci temalı sergisinde, sanatçının özellikle pandemi döneminde yaptığı yüze yakın kolaj çalışmasından örnekler ve yine yaptığı heykellerden oluşan eseri sanatseverlere sunduk. Sergiye gösterilen ilgiden memnunuz.

HuginveMunin

Varol Özkoçak kolaj ve heykel sergisi

İlber Ortaylı, Lale Mansur, Cem Mansur, Metin Mansur, Serra Soysal, İzzet Günay ve eşi İpek Günay, heykeltıraş Cenk Doğusal ve öğrencileri sergiye katılanlar arasındaydı. Sergi 16 Şubat’a kadar sürecek.

HuginveMunin

Gerçekleştirdiğiniz etkinliklerden bahseder misiniz?

  • Çocuklar için düzenlediğimiz felsefe atölyesi ile (22 Ocak-12 Şubat) çocuklara felsefenin dönüştürücü gücünü yansıtmak istedik.
  • Küratörlüğünü Hakan Kürklü’nün yaptığı ”Hayat Senin ne yaptığındır/Ustalara saygı” resim sergisinde (23 Aralık/21-19 Ocak). Devrim Erbil, Mahir Güven, Resul Aytemür ve 20 ressamın eserlerini sanatseverlerle buluşturduk.
  • Soru 2 Felsefe Grubu ile Camus Sysphus mitinde nasıl bir insan gördü?” atölyesini gerçekleştirdik.
  • Şevket Akıncı’nın ‘başyapıtı olan ‘Öteki Caz” kitabı ile ilgili ”Bir müzik dehasının lirik öyküsü klasikten caza mukayeseli yorumlar” sohbetini gerçekleştirdik.
  • Ayrıca Şehir tiyatrosu sanatçısı Dilek Türker ‘in ”Soytariçe” romanının okumalarını yapmayı planlıyoruz. Kitap, ‘Ruhu Bedenine Bedeni Kendisine Sığmayan Coşkular Prensesi’ Dilek Türker’in yaşam öyküsü.

Söyleşiyi tamamladıktan sonra, yeni etkinliklerde buluşmak dileğiyle bu güzel mekandan ayrılıyoruz.

Nurhan Özgel

http://ikinciyuzyil.comtr

Huginvemunin Kültür ve Sanat Platformu
Kuzguncuk Mahallesi, Tufan Sokak,
No 11, Üsküdar İSTANBUL
0216 33 444 00

 

 

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.