Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Son Güncelleme :

21 Ağustos 2022 - 22:18

reklam
ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI
reklam

Liderler Zirvesi’nde Altı Partinin Ortak Cumhurbaşkanı Adaylığı ile ilgili  “Yola devam etme kararlılığımızın altını çizmek isteriz.” açıklaması yapıldı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin 6. kez gerçekleştirdiği toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliği yaptı. http://chp.org.tr

  • Toplumun her bir kesimini ve 85 milyon insanımızı en geniş yelpazede temsil eden altı siyasi parti olarak Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına yaraşır bir Türkiye’yi inşa etmek ve vatandaşlarımızın tüm problemlerine çözüm oluşturmak amacıyla başlattığımız “Liderler Buluşmaları”nın birinci turunu, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz 6. toplantımızla tamamlıyoruz.
  • Siyasette istişare, nezaket… işbirliği ilkesi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ülkemizi felakete sürükleyen sonuçlarına (ekonomide iflas, iç ve dış politikada itibarsızlaşma, kamu kurum ve kadrolarındaki çürüme, sosyolojik ve psikolojik çöküntü) dur demek üzere, 12 Şubat 2022’de ilk kez bir araya gelerek milletimize umut olduk. Bu tarihten sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
  • Böylece milletimizin “6’lı Masa” olarak adlandırdığı işbirliğimiz bugünkü aşamaya gelmiştir.

Bugün daha da kararlı ve umutluyuz!

  • Siyasi iktidarın ortakları ve iktidarın varlığına kendini adamış olan medyanın tüm isnat ve iftiralarına rağmen “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnimizi”  kamuoyu ile 28 Şubat 2022’de paylaşmıştık.
  • Kamuoyunun gündeminde yer alan ekonomik ve siyasi bütün gelişmeleri değerlendirdik.
  • Bu çerçevede ortak sorunlarımızın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyor ve işbirliğimizi sürdürüyoruz.
  • Seçim öncesi ve sonrası tüm süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla, birlikte yol yürüyeceğimizin altını tekrar çizmek isteriz.
  • Ülkemizi krizden çıkarıp milletimizin rahat nefes alacağı günleri kurana dek mücadelemiz ve işbirliğimiz devam edecektir.

Şu hususu özellikle beyan etmek isteriz ki son dönemde yoğunlaşan, partilerimize yönelik baskı ve şiddet, mücadelemizi ve kararlığımızı sarsamayacaktır.

Milletimiz bunca senedir uğradığı hayal kırıklarının farkında; Bunları gidermek üzere tüm beklenti ve talepleri karşılayacak liyakatli kadrolar ve etkin politikalarla milletimizin karşısına çıkacağız.

Milletimiz emin olsun, Ortak Cumhurbaşkanı adayımız sadece bu masa etrafındaki siyasi partilere oy verenlerin değil, herkesin Cumhurbaşkanı” olacaktır.

Milletimiz müsterih olsun; Karanlık günlerin bitmesine az kaldı.

  • Toplumsal kutuplaşma son bulacak ve barış hakim olacaktır.
  • Nefret dili kaybedecek, nezaket ve saygı kazanacaktır.
  • Demokrasi ve hukukun üstünlüğü tesis edilecektir.
  • Ahlaki yozlaşma ve manevi tahribata engel olacak politikalar geliştirilecektir.
  • Rüşvet ve iltimas yerine adalet, dürüstlük ve liyakat gelecektir.
  • İsraf ve hayat pahalılığı son bulacaktır.
  • Üretim esas alınacaktır.
  • Halk kitlelerinin yoksullaşmasına neden olan bir avuç rantiyeciye kaynak aktarımına son verilecektir.

Bugün karamsarlığa kapılma zamanı değil, umudu büyütme zamanıdır. Biz kazanacağız, 85 milyon insanımız kazanacak!

Bu vesile ile milletimizin birlik ve beraberliğinin önünde hiçbir engelin duramayacağının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve tazimle anıyoruz.

Bir sonraki toplantımız 2 Ekim Pazar günü 14.00’te CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

https://ikinciyuzyil.com.tr

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.