Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

NİJERYA’DA SEL FACİASI

Son Güncelleme :

17 Ekim 2022 - 9:55

reklam
NİJERYA’DA SEL FACİASI
reklam

Nijerya’da 600 kişinin öldüğü, 200 bin evin yok olduğu ve 1,3 milyon kişinin evsiz kaldığı seller beş aydır sürüyor.

Felakete yol açan yağışlar karşı konulamaz bir hale geldi.

Nijerya Afet Yönetim Bakanlığı gerekli uyarıların yapılmasına rağmen eyalet yönetimleri tarafından alınan önlemlerin yetersiz olduğunu açıkladı.

Batı Afrika ülkesi Nijerya’da felaket 600 kişinin ölümüne yol açarken, yaşadıkları yeri terk eden ve evsiz kalan vatandaşlar mağdur durumda kaldı.

Yağmurlar yaz başında başlayıp devam etmişti ve kasım ayı sonuna kadar da devam edeceği tahmin ediliyor.

Ülkede her yıl aynı dönemde yağan yağmurlar bu yıl felakete yol açacak düzeyde gerçekleşti. Nijerya hükümeti iklim değişikliğinin belirleyici olduğunu açıklarken plansız yapılaşma ve altyapı yetersizliğinin durumu daha da kötüleştirdiğini açıkladı.

Tarlalarda büyük oranda artan hasar ve ülkede görülen salgın hastalık, yakıt ve gıda yetersizliği gibi endişeler artmış durumda.

Nijerya afet yönetimi afetten etkilenen 36 eyaletten seller altında kalan 27’sine yardım ulaştırmaya devam ettiklerini açıkladı.

Ülke ekonomisinin geçen yıl zor günler geçirdiği ve enflasyonun tüm zamanların rekorunu kırdı.

Sellerden sonra başka bir yere taşınma olanağı olmayan insanların tekrar evlerine dönüp, su baskınına açık evlerde oturmaya devam etmesi problemi daha da artırdı.

Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, geçen yıl Nijerya’yı felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya olan altı ülke arasında göstermişti.

http://bbc.com.tr

https://ikinciyuzyil.com.tr

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.