Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

PABLO NERUDA-KADIKÖY

Son Güncelleme :

19 Ağustos 2022 - 22:03

reklam
PABLO NERUDA-KADIKÖY
reklam

Pablo Neruda; Kadıköy’de Şairin Adıyla Sıcak Bir Mekan

pablo neruda

Pablo Neruda’yı (Şili – 1904-1973) https://tr.wikipedia.org/wiki/Pablo_Neruda bilmeyenimiz yoktur. Yıllar geçse de okumaktan bıkmayacağımız usta şair.

Pablo Neruda

Kadıköy’de son günlerde yeni bir yer keşfettik

Bu keşfimizden de memnunuz üstelik. Güzel Kadıköy’de şairin adını taşıyan iki yer, Pablo ve Neruda birleşerek bu güzel mekanı oluşturmuş. Mekan bir süredir faaliyette ancak biz yeni keşfettik.

Pablo’ya gelip de şairi anımsamamak olası değil

Hem şairi hatırlayıp, hem de keyifli bir ortamda dostlarla bir arada bulunmak ayrı bir zenginlik.

Pablo Neruda

Buraya gelip de Usta’dan bir şiiri anımsamamak olmaz

‘’Çiçekler Evi’ydi/Evimin adı/Itırlar fışkırırdı/Köşe bucak/Güzel evdi bu/Haziran güneşi hani/Çiçekler basardı ağzına/Orda…’’

pablo neruda

İyi bir mekan bulmak çok kolay değil. Ya müzik yüksek olur sohbet edemez bunalırsınız, ya da beğeninize uymaz müzik. Ya da sıkıcı döşenmiştir yine bunalırsınız.

U2’nun bir şarkısı çalıyor. Arkadaşlarımızdan bazıları uğruyor, işi olan erken ayrılıyor. İçkilerimizi söyledik. Sohbet iyice koyuldu. Gecenin tespitleri yapıldı

Barmen işinin ehli. Çeşitli ve birbirinden güzel kokteylleri bir çırpıda hazırlıyor. Mezeler ve yemekler güzel. Patates kızartması her zaman aynı kalitede geliyor. Bamya turşusu çok leziz. Fiyat zaten her yerde son günlerde oldukça yüksek. Yine de makul.

Masaların ayaklarına çanta asmak için düşünülmüş küçük askılar oldukça yaratıcı. Fazladan yer işgal etmez çantanız, rahatsız olmazsınız.

Samimi ve sıcak bir ortamda yormayan, sohbete engel olmayan bir müzik var fonda. Arkadaşlarla güzel sohbetlerin yapıldığı mekan müdavimi yapıyor bir kez gideni bile. Biz perşembe toplantılarımızı orada yapıyoruz. Toplantı dediysek bir araya gelme ve keyifli sohbetler.

İster sokaktaki masalarda oturun, ister içerideki masalarda, canınız isterse de barda. Ya da barın arkasındaki ekranda dilerseniz spor karşılaşmalarını seyredin.

Belli ki sahipleri de Neruda’yı seviyor. Sevmeyen olmaz ama burası bir başka.

Duvara kocaman bir resmini asmışlar büyük ustanın.

Gelmek isteyeni bekleriz.

Ustaya bin selam olsun….

https://ikinciyuzyil.com.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reklam

YORUM ALANI

admin 20 Ağustos 2022 / 18:49 Yanıtla

güzel, hiç gitmedim…

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.