Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

SEMT ARASINDA KISA BİR KONAKLAMA…

Son Güncelleme :

04 Aralık 2022 - 16:34

reklam
SEMT ARASINDA KISA BİR KONAKLAMA…
reklam

SEMT ARASINDA KISA BİR KONAKLAMA…

semt

Yarım asırdır, belki daha fazla İstanbul’dayım. Kişisel merak gereği yeni açılan mekanları ilgiyle takip ederim. Yine de bu sabah Maltepe Kartal civarında erken saatte kahvaltıya gidecek bir yer bulamadım doğrusu.

En güzel kahvaltı evde edilir tamam ama bazen manzara seyredip kahvaltı etmek keyifli oluyor. Çünkü ve de doğal ki yeşile hasretiz artık büyük şehirde.

 

Sahilde Dragos’un orada kahvaltı edilebilir. Ancak geçen gün gidince biraz şaşırdık. Arılar masamızda. Yan masada kahvaltı yapan bir çiftin verdiği tüyo ile küçük bal ve reçel kutularını açtık. Masanın en ucuna koyduk. Arılar oraya bir bir kondu ve kahvaltı boyunca bizi rahat bıraktı. Bu arada reçelleri beğenmediler, direkt bala gittiler. Ancak küçük bal kutusunun içinde balın içinde boğulurcasına yatmış bir arı vardı ki görülmeye değer, hem balın içinde sırt üstü yatıyor bir yandan da bal yemeye devam ediyor. Tamam bal hakkınız ama bu kadarı da fazla doğrusu diye düşünmeden edemedik.

Neyse kahvaltıyı bitirdik ve arılardan kurtulduk. O yüzden tekrar onlarla uğraşmamak için ada manzaralı o yere bugün gitmeyeceğiz. (Dragos Sosyal Tesisler)

 

semt

semt

En sonunda Cevizli Cumhuriyet Parkındaki kafede karar kıldık.

Cevizli Cumhuriyet Parkı. Orada bir evlendirme dairesi de açılmış.

Temiz bir yer. Çaylar geldi,  kahvaltı da.

Gölü, ördeklerin ve kuğuların suyun üstünde kayışını ve hafif çiseleyen yağmuru seyrederek yan masada koyu bir gündem sohbetine dalmış masanın biraz yüksek volümde muhabbeti eşliğinde kahvaltımızı ettik. Personel nazik ve güler yüzlüydü.

semtsemt

Cevizli Cumhuriyet Parkı’nda yürüyüşe ayrılmış bir alan da var. Çocuklar için yapılan Lunapark kaldırılırsa daha çok yeşil alan olabilir ve yine oradaki çocuk parkındaki beton zemin de kaldırılırsa çocukların oynaması için daha güvenli bir ortam sağlanabilir.

İlkbahar ve yaz mevsiminde daha da güzel olacağını tahmin ettiğimiz, semt arasında böyle bir alana misafir olmak rahatlatıcı ve keyifliydi…

semt

 

sem

zli

https://ikinciyuzyil.com.tr

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.