Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

Validebağ Korusu’nda Yapılaşmaya İptal

Son Güncelleme :

06 Ocak 2023 - 21:59

reklam
Validebağ Korusu’nda Yapılaşmaya İptal
reklam

Validebağ Korusu’na yapılaşma imkânı veren imar planları iptal edildi. İptal,  İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

3 Mart 2021 tarihinde onaylanan ve sit alanı olan Validebağ Korusu’nda yapılaşmaya olanak saplayan imar planlarının iptali hususunda  Acıbadem ve Koşuyolu mahalle sakinlerinin açtığı dava ve aynı zamanda kurdukları Validebağ Gönüllüleri Derneği ile yapılaşmaya itiraz konusunda birlik oluşturmuştu.

Derneğin Çevre Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir ve Üsküdar Belediyesi’ne açtığı davada İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 23 Kasım 2021’deki keşif ve bilirkişi incelemesi raporunu göz önüne aldı.

Mahkemenin oy birliği ile aldığı iptal kararına göre;  “Validebağ Korusu, millet bahçesi projesinin uygulanması halinde, korunun ışıklandırılması, futbol sahası yanına amfi tiyatro yapılması, fitness alanları oluşturulması, gözlem kulesi yapılması, bisiklet parkuru yapılması, çocuk oyun alanlarının düzenlenmesi ve yeni oyuncaklar eklenmesi, otopark zeminlerinin yenilenerek çim taşı yapılması, binaların kenarlarında bulunan zemin kaplamalarının değiştirilmesinin neticesinde, Validebağ Korusu’nun doğal kurgusunu kaybedeceği, parçalanmış ekosistemlere sahip olacağı ve açık bir biçimde korunması gereken alanın tahribatına neden olacağı anlaşılmakla, dava konusu planlarda şehircilik ilkelerine, planlama esasları ve tekniklerine, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

,https://ikinciyuzyil.com.tr

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.