Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Son Güncelleme :

11 Ekim 2022 - 9:49

reklam
ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
reklam

En İyi Film Ödülü Özcan Alper’in “Karanlık Gece” filmine verildi. En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Emin Alper’in “Kurak Günler” filmi geceden 9 ödülle ayrıldı.

Gecede yapılan konuşmalarda iktidarın baskısına ve bu baskı karşısındaki toplumsal direnişlere değinildi.

Antalya Spor Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü’nü Özcan Alper’in yönettiği Karanlık Gece kazandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gecede yaptığı konuşmada; Festivalin coşkusunun kentten ülkeye yayıldığını, sanatla iyileşip çoğalındığını, sevgiyle kucaklaşıldığını belirterek festivalin bir gurur kaynağı ve dünya markası haline geldiğini belirtti.

Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Kurak Günler; En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Erkek, En İyi Müzik, En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetmeni, Cahide Sonku Ödülü, SİYAD En İyi Film, En İyi Yönetmen olmak üzere 9 dalda ödül kazandı.

Ödülü alan Emin Alper, jüri üyelerine teşekkür ettikten sonra  Boğaziçi Üniversitesi’ne ve iktidarın baskılarına değindi.

Özgürlük için Mücadeleye Devam…

En İyi Yardımcı Erkek Ödülünü alan Erol Babaoğlu, coğrafyamızın erkek egemen dünyasına ışık tutan filmdeki, ödülünü bu zihniyete karşı mücadele veren herkesle paylaşmak istediğini, İran’da özgürlük çığlıklarıyla sokakları dolduran, canlarını ortaya koyan, tarih yazan kadınlarla ve kent, kültür ve ekoloji mücadelelerinde her zaman en ön saflarda yer almış Mücella Yapıcı ve tüm Gezi tutsaklarıyla paylaştığını belirtti.

En iyi Erkek Oyuncu Ödülü;

LCV (Lütfen Cevap Veriniz) filmindeki rolüyle Cem Yiğit Üzümoğlu.
Kurak Günler filmindeki rolüyle Selahattin Paşalı.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü;

Kar ve Ayı filmindeki rolüyle Merve Dizdar.

En İyi Senaryo Ödülü;

Karanlık Gece filmiyle Murat Uyurkulak ve Özcan Alper.

En iyi senaryo ödülünü alan Murat Uyurkulak, ödülünü Cumartesi annelerine ithaf etti.

Cahide Sonku Ödülü;

Kurak günler filmindeki rolüyle Çiğden Mater.

En İyi Yönetmen Ödülü;

Kurak Günler” filmiyle Emin Alper.

Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü;

Selcen Ergun’un yönetmenliğini üstlendiği Kar ve Ayı.

Festivalin kurucusu adına düzenlenen “Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü;

Yönetmenliğini Belmin Söylemez’in üstlendiği Ayna Ayna.

Törende, gezi tutsakları, Boğaziçi direnişi, İran’da mücadele eden kadınlar ve  Cumartesi Anneleri ile ilgili yapılan konuşmalar geceye damgasını vurdu.

https://ikinciyuzyil.com.tr

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.