Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

Online Kitap Satışı Yapılan Portallardan Nadirkitap ve Kitantik’e erişim engeli…

Son Güncelleme :

02 Aralık 2022 - 5:28

reklam
Online Kitap Satışı Yapılan Portallardan Nadirkitap ve Kitantik’e erişim engeli…
reklam

Nadir Kitap ve Kitantik’e erişim engeli…

Kitap, dergi, efemera ve birçok kültür sanat ürününün online satışı yapılan portallardan Nadirkitap’ ve ‘Kitantik’e erişim engeli uygulandı.

Mahkemenin aldığı karar sonrasında kararın sehven alınması gerekçesiyle engel kaldırıldı.

Karar ilgili sitelerin sosyal medya hesaplarında duyuruldu.

Site kullanıcıları ve sahaflar tarafından tepkiyle karşılanan karar nedeniyle şirket avukatlarının müracatları neticesinde, mahkeme, sehven’ uygulanan kararı tashih ederek, site geneline uygulanan erişim yasağını kaldırdı.

Karar, Adalet Bakanlığı’na ait yayınların ilgili sitelerde ‘telif hakkı ihlali oluşturacak şekilde’ satışa sunulması, Ankara 10. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan başvurunun, 5651 sayılı Kanun’un 9. maddesine atıfla ‘kişilik hakkı ihlali’ kararıyla erişim engeli getirilmesi nedeniyle uygulandı.

Konu ile ilgili olarak Sahaflar Derneği Başkanı Ümit Nar;

“Milyonlarca ürünün satıldığı bir sitede, platformun bütün verileri kontrol etmesi mümkün değil. Bu sebeple bir sorunla karşılaşıldığında, siteye topyekûn engelleme talebinde bulunmak yerine, site yönetiminin bilgilendirilmesi gerekirdi.

Adalet Bakanlığı’nın ücretsiz dağıttığı bir kitabın, satışa sunulmasıyla başlayan meselenin sitenin tamamına uygulanan bir erişim engeliyle sonuçlanmasını doğru bulmuyorum.

Biz sahafız ve yasal sorunu olan yayınlar dışında birçok ürünü satabiliriz. Bir noktada büyük kamu hizmeti veren bir meslek grubuyuz. Baskısı olmayan yayınlara aracılığımızla ulaşılabiliyor. Dolayısıyla dün verilen bu karar, bizim hizmet vermemize de engel oldu.”

şeklinde açıklama yaptı.

https://ikinciyuzyil.com.tr

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.