Advert
Advert
SON DAKİKA
Advert

TALİBAN’DAN KIZ ÇOCUKLARINA İLKOKULA GİTME YASAĞI

Son Güncelleme :

23 Aralık 2022 - 8:57

reklam
TALİBAN’DAN KIZ ÇOCUKLARINA İLKOKULA GİTME YASAĞI
reklam

TALİBAN’DAN KIZ ÇOCUKLARINA İLKOKULA GİTME YASAĞI

Kabil’de esnaf olan Ghulam Sarwar Haidari Beşinci sınıfta olan kızı Mahbooba’nın gelecek döneme hazırlandığı özel ders merkezine giitiğinde eve gönderildiğini iletti. Kızının doktor olmak istediğini belirten Haidari, “Kızım bu sabahtan beri kendini odaya kilitledi ve sürekli ağlıyor. Bütün umutları kırıldı. Bu durumdan bıktık usandık ve sadece ne zaman biteceğini merak ediyoruz”

şeklinde üzüntüsünü belirtti.

Üniversiteye de yasak getirdi

Taliban, kadınların üniversiteye gitmesini de yasaklamış, bu durum uluslararası arenada tepkiye yol açmıştı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde üniversiteye gelen kadınların dersliklere alınmadığı görülmüştü.

Taliban, kız çocuklarının okula gitmesinin yasaklanmasının geçici olacağını söyledi. Ancak 1990’larda yönetimi ilk kez ele geçirdiklerinde de Taliban, kız çocuklarının eğitimine getirdiği yasağın geçici olduğunu söylemiş ancak sözkonusu yasağı hiçbir zaman kaldırmamıştı. Taliban’ın kadınlara yönelik yasakları sadece eğitimle de sınırlı kalmadı. Kadınların kamu alanlarındaki birçok işte çalışmasını engelliyor.

2021 Ağustos’tan bu yana ülkeyi kontrol eden Taliban ülke genelinde okulları kapatmış ve ortaokula devam eden kız öğrencilere koşulların hazır olana dek evde kalmalarını söylemişti. ancak okula dönüş için herhangi bir duyuru yapmadı.

https://ikinciyuzyil.com.tr

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.